Soğuk havalarla birlikte baş gösteren hastalıklar önlem almadığınızda daha da ilerleyerek günlük hayatınızı olumsuz etkiliyor. Peki kışın bağışıklığınızı güçlendirerek zinde olmak için nelere dikkat etmelisiniz? Hastalıklar ile yakından bağlantısı olan beslenme büyük önem taşıyor. Beslenmenizde sağlıklı yiyeceklere yer vermeniz hastalıklardan korunmanızı sağlıyor. Peki kış hastalıklarından korunmak için nasıl beslenmek gerekir? Soğuklara karşı dayanıklı giyinmenin yanı sıra sıcak bitki çaylarıyla hem şifa hem de sıcaklık sağlayabilirsiniz. Sabah ilk iş ılık bir su içmelisiniz, tansiyonunuz düşük değilse limon da sıkabilirsiniz. Kış sebzelerini mutlaka tüketmelisiniz. Bunlar içerisinde lahana, ıspanak ve pırasa gibi besinler yer alır. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan bu sebzeler soğuk algınlığına karşı da koruyacaktır. Lif kaynağı olan kabağı da beslenmenize eklemelisiniz. İster yemeklerin yanına salatasını yaparak isterseniz de yemeğini yaparak tüketebilirsiniz. Sindirime yardımcı ve karaciğere faydalıdır. Salatalarınızda marulu tercih edebilirsiniz. Tok tutucu özelliğinin yanı sıra sindirim ve bağırsak faaliyetlerine de iyi gelir. A vitamini zengini olduğu için solunum hastalıklarına karşı da koruyucudur. Kıiş meyvelerini de bol bol tüketmelisiniz. Özellikle nar hem C vitamini hem de antioksidan kaynağıdır. A vitamini zengini olan havucu da ister salata olarak isterseniz de pişirerek yiyebilirsiniz. Yeterli miktarda protein almak son derece önemlidir. Süt, yoğurt, peynir, yumurta, tavuk gibi besinleri düzenli tüketmelisiniz. Mercimek ve bezelye gibi bitkisel proteinler de önem taşımaktadır. Omega 3 hastalıklara yakalanmanız için son derece önemlidir. Omega-3 kaynağı olan balığı haftada 2-3 kez tüketmeniz önemlidir. Bağışıklığınız oldukça güçlenecektir.