Steakhouse değil,şehir kulübü
Yazı: Seda KARAN
Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN
Son birkaç yıldır İstanbul'da açılan steakhouse sayısına bakarak önümüz arkamız, sağımız solumuz et restoranı ile dolup taştı desek yanlış olmaz. Nusr-Et, Günaydın Steakhouse, Özgür Şef Steakhouse, Dükkân Steakhouse, Gürkan Şef Steakhouse ve Butcha Steakhouse derken bundan yaklaşık iki ay önce nur topu gibi bir steakhouse'umuz daha oldu: Etiler Seher Yıldız Sokak'ta açılan Scarlet.
Günaydın Steakhouse yani Cüneyt Asan ekolünden yetişen Süleyman Dilek'in açtığı Scarlet, bir bakıma steakhouse konusunda ezberleri bozuyor. Dilek, 'İstanbulluların yeni buluşma noktası' olarak tanımladığı mekânını sadece bir et restoranı olarak değil aynı zamanda yemek sonrası geceye devam edebileceğiniz bir kulüp olarak da sunuyor. 800 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Scarlet, alışılagelen ahşap ağırlıklı bir dekorasyona sahip değil. Kapısından içeri girdiğiniz anda kendinizi yurtdışındaki lüks bir restoranın kapısından içeri girmiş gibi hissediyorsunuz. Öyle ki, yeni nesil 'steakhouse-şehir kulübü' havasında hizmet veren Scarlet'ta ürün gamından sunuma, marka kimliğinden dekorasyona, personel giysilerinden servis malzemelerine kadar her şeyde bir 'özel'lik bulabiliyorsunuz.
Süleyman Dilek, Günaydın ekolünden yetişme bir şef. Günaydın'da tam 13 yıl çalışan Dilek'i bilen bilir; hani şu kafasında şapkasıyla dolaşan 'Kovboy Süleyman". 13 yılın yedi yılını Günaydın Bostancı'da geçiren Süleyman Dilek, aslında mesleğe bir tesadüf sonucu başlamış. Dilek, lise yıllarında "Yaz tatilinin iki ayında çalışayım, harçlığımı toplayıp daha sonra da tatil yaparım." fi kriyle başladığı çıraklığı, Cüneyt Asan'ın enteresan kasap şovlarını gördükten sonra bir mesleğe dönüştürmeye karar vermiş. "Cüneyt Usta'nın mekânı normal mahalle kasaplarından çok farklıydı. Bir Amerikan barlı kasap havasında hizmet veriyordu, dükkân o günün en ünlü oyuncuları ve futbolcularıyla dolup taşıyordu. Ustanın şovlarını gördükten sonra bu mesleği öğrenmeye ve kasap olmaya karar verdim." diyen Dilek tam yedi yıl Günaydın Bostancı'da çalıştıktan sonra terfi ederek Şaşkınbakkal Günaydın Burger'ın şefi olmuş. Ardından Ankara'da Arjantin Caddesi ve Filistin Caddesi üzerinde açılan Günaydın Steakhouse'ların genel müdürü olmuş. Ankara macerasını da başarıya ulaştırdıktan sonra tekrar İstanbul'a atanan Dilek, bu kez Etiler Günaydın'ın başına geçmiş.