Steakhouse değil,şehir kulübü
Yazı: Seda KARAN
Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN
Son birkaç yıldır İstanbul'da açılan steakhouse sayısına bakarak önümüz arkamız, sağımız solumuz et restoranı ile dolup taştı desek yanlış olmaz. Nusr-Et, Günaydın Steakhouse, Özgür Şef Steakhouse, Dükkân Steakhouse, Gürkan Şef Steakhouse ve Butcha Steakhouse derken bundan yaklaşık iki ay önce nur topu gibi bir steakhouse'umuz daha oldu: Etiler Seher Yıldız Sokak'ta açılan Scarlet.
Günaydın Steakhouse yani Cüneyt Asan ekolünden yetişen Süleyman Dilek'in açtığı Scarlet, bir bakıma steakhouse konusunda ezberleri bozuyor. Dilek, 'İstanbulluların yeni buluşma noktası' olarak tanımladığı mekânını sadece bir et restoranı olarak değil aynı zamanda yemek sonrası geceye devam edebileceğiniz bir kulüp olarak da sunuyor. 800 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Scarlet, alışılagelen ahşap ağırlıklı bir dekorasyona sahip değil. Kapısından içeri girdiğiniz anda kendinizi yurtdışındaki lüks bir restoranın kapısından içeri girmiş gibi hissediyorsunuz. Öyle ki, yeni nesil 'steakhouse-şehir kulübü' havasında hizmet veren Scarlet'ta ürün gamından sunuma, marka kimliğinden dekorasyona, personel giysilerinden servis malzemelerine kadar her şeyde bir 'özel'lik bulabiliyorsunuz.