Yılbaşı sofrasında kendinizi kaybetmişçesine yemek ertesi gün pişmanlığı da beraberinde getirir. Peki yılbaşı gününe başlarken ve bitene kadar nelere dikkat edilmesi gerekir? Yılbaşı sofrasında hangi noktalar önemlidir? Yeni yıla girerken heyecanla yapılan hazırlıkların yeri bir başkadır. Özellikle yılbaşı sofrası büyük önem taşır. Çeşit çeşit yemekler, tatlılar, kuruyemişler vs. diyet yapanların bile bıraktığı bir gün olarak ortaya çıkar. Öncelikle yılbaşı gününe güzel bir kahvaltıyla başlayın. Yumurta, peynir, zeytin, yeşillik gibi bol besinlerden oluşan bir kahvaltı uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Gün içinde öğün atlamak yerine hafif şeyler yemeyi tercih edin. Örneğin çorba ya da sebze yemeğinin yanında yoğurt tüketebilirsiniz. Bu şekilde kan şekerinizi dengeleyeceksiniz. Ara öğünler birçok kişi tarafından fark edilmese de son derece önemlidir. Metabolizmanızın hızlanması ve tatlı krizlerini önlemesi açısından ara öğün yapmalısınız. Yılbaşı sofranızı hazırlarken sadece et ağırlıklı değil hem et hem de sebze yemeklerine, salatalara yer verin. Etin yağsız kısımlarından yemek yapmaya özen gösterin. Porsiyonlarınızı abartmadan yemeye dikkat edin. Her çeşitten birer kaşık alarak dengeleme yapın. Yavaş yemek yemeğe dikkat ederseniz doymak için birden yemek basmamış olursunuz. Cips, kuruyemiş keyfi yapmak istemeniz normal bunlarda da porsiyon kontrolü önemlidir. Midenizi yormamak ve bozmamak için sohbet eşliğinde arada atıştırarak keyfini çıkarın. Tatlı konusuna gelirsek yemeklerin üzerine rahatsız olmamak ve akşam saati olduğunu düşünerek hareket edin. Hafif süt tatlılarını tercih edebilirsiniz, şerbetliler ağır olacaktır.