Hastalıklara yakalanmamak için beslenmeye önem vermek gerekiyor. Sonbaharda havaların soğumasıyla birlikte hastalıklara karşı daha açık hale geliyoruz. Peki bağışıklığı güçlendiren besinlerden hangilerini tüketmelisiniz? Hastalıklara karşı vücudunuzun direnç kazanması için yediklerinize özen göstermelisiniz. Bağışıklık sistemi güçlü olduğunda hastalıklara karşı dirençli olmak da daha kolay. İşte sağlığa dost besinlerden bazıları... Su hayat demektir, her derde deva olan su bağışıklığınızı da güçlendiren önemli bir kaynaktır. Günde en az 2 litre su içerek vücuttaki bakterileri ve virüsleri atar, hücrelere oksijen taşırsınız. Omega-3 yönünden zengin olan balığı haftalık yemek rutininize eklemelisiniz. Keten tohumu da Omega-3 yağ asitlerini içerir ve aynı zamanda antioksidan içerdiğinden serbest radikallerle savaşır. Antioksidan açısından güçlü olan bir diğer besin ise yaban mersinidir. Aynı zamanda C vitamini yönünden zengin olan meyve ve sebzeleri de düzenli olarak tüketmeye özen göstermelisiniz. A vitamini (yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, yumurta ve süt) hastalıklara karşı savaşmada önemlidir. Özellikle sonbaharda yaşanan ani hava değişimine karşı solunum yolları hastalıklarına karşı korur. Sarımsak ve soğan doğal antibiyotiklerdir. Koktuğu için bu besinleri tüketmekten kaçınmamalısınız. Yemeklerinizin içerisine ekleyerek pişirirseniz kokusunu da engellemiş olursunuz Sadece sebze değil et de yenmelidir. Çok yağlı olmayan etler tercih edilmelidir. Probiyotik yönünden zengin olan süt ürünlerini de her gün tüketerek sindirim ve bağırsak sağlığınızı desteklemelisiniz. Yeşil soğan, pırasa, kereviz, ıspanak, brokoli gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler bağışıklığı oldukça güçlendirir. Bu sebzeleri çok pişirmemeli ve vitamin değerlerini öldürmemelisiniz. C vitamini yönünden zengin olan bitki çaylarını da tüketebilirsiniz. Paket çaylar yerine aktarlardan alınan ve kendinizin kaynatacağı çeşitli bitki çayları bağışıklığınızı güçlendirecektir.