HODAN İSTANBUL
Beyoğlu'nun her köşesi, dünyanın dört bir yanından alınan ilhamlarla şekillenen lezzetli menülere sahip, karakterli restoranlarla dolu. Her ne kadar bölge sürekli bir değişim içinde olsa bile meşhur mahallelerinin hiçbiri kimliklerinden ödün vermeden gelişmeyi başarıyor. Bu gelişimin bir destekçisi de kimi yeni açılan, kimi bir ömürdür orada olan benzersiz restoranlar. Asmalı Mescit'ten Çukurcuma'ya, Beyoğlu'nun en iyi mekanlarından bazıları karşınızda.
Yazı Zeynep Merve Kaya
Geçtiğimiz günlerde The New York Times'ın İstanbul'daki kadın şefleri yücelten özel haberinde de yer alan Hodan şefi Çiğdem Seferoğlu, 2021'de açtığı restoranını Beyoğlu'nun en özgün mekanlarından birine dönüştürdü. Adını yerel hodan otundan alan mekan, içinde bulunduğu tarihi bina ve kocaman bahçesiyle bölgenin karmaşasından kaçmak için birebir. Çağdaşlaştırılmış Türk mutfağı sunan Hodan'ın en popüler yemekleri arasında vişne sorbeli Nar Salatası, Trüflü Tarama, Izgara Ahtapot, İspirli Kuzu gibi lezzetler bulunuyor. Üzeri gül yaprakları ve Antep fıstığı kırıklarıyla kaplı Tiramisu ise mekanın kendi deyişiyle "Hodanı Hodan yapan" tariflerin başında geliyor. Hodan'ın menüsü hem her sezon bulunabilecek tariflerden hem de mevsimsel malzemelere göre değişen tabaklardan oluşuyor. Hafta sonları sundukları efsane kahvaltı ise asla kaçırılmamalı.