Vücudun ihtiyaç duyduğu besinler arasında yer alan D vitamininin eksikliği önemli sorunlara yol açar. Özellikle kas ağrıları ve yorgunluk olarak kendini gösteren D vitamini yeterli oranda alınmalıdır. Peki D vitamini hangi besinlerde yer alır? D vitamini yönünden zengin olan besinleri sizler için derledik. Bu besinleri düzenli olarak tüketerek D vitaminini yeterli miktarda alır ve pek çok soruna karşı da savaş açmış olursunuz. İşte D vitamini deposu olan besinler... Süt, ayran, kefir, peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerinde fazlasıyla D vitamini bulunur. Ayrıca bu besinler probiyotik yönünden de zengin olduğu için bağırsak sağlığına da dosttur. Omega-3 yağ asitleri yönünden çok zengin olan ve faydalı yağlar içeren balık ürünlerinde de D vitamini vardır. Özellikle uskumru, istiridye, somon, ton balığı tüketebilirsiniz. Ekmeklere sürüp yenilen üzerine peynir, çökelek, reçel, bal sürerek lezzetle yenen, yemeklere lezzet katan tereyağda da bolca vardır, doğalını alıp tüketmek çok önemlidir. Tok tutma özelliği ile bilinen yulaf kan şekerini değeler. Sindirime dost olan yulaf aynı zamanda D vitamini almanızı da sağlar. Özellikle sütle karıştırıp etkisini arttırabilirsiniz. Protein deposu olan yumurta sağlık için çok faydalıdır. Uzun süreli tok tutma özelliğinin yanı sıra önemli vitamin ve mineralleri içerir. Sarısında bolca D vitamini vardır. Ödem söktürücü özelliğinin yanı sıra önemli pek çok faydası bulunan maydanoz yeşil yapraklı sebzelerdendir. Maydanoz tüketerek D vitamini de elde edersiniz. Sevilen sebzelerden biri olan mantar tek yenmesinin yanı sıra et yemeklerine de çok yakışır. Mantar sebzesi D vitamini açısından da güçlü bir besindir. Doğal sıkılmış meyve suları da D vitamini almanızı sağlar. Özellikle taze portakal suyu bu noktada büyük önem taşımaktadır. Tahıllı ürünler de D vitamini içerir.