Antioksidan yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, yaşlanma etkileri, tansiyon ve daha pek çok rahatsızlık için adeta doğal savaşçı. Brokoli,Brüksel lahanası, karnıbahar gibi diğer turpgiller, kanser ve kalp hastalıklarını önleyiciler. Turpgiller, indol-3-karbinol (östrojen seviyesini aşağı çeken güçlü antioksidan) içerir. Bu nedenle meme kanseri ve diğer östrojen etkili yumurtalık ve rahim kanserlerini önleyici etkileri var. Ispanağın içerisindeki lütein maddesi vücuda güç kazandırmaktadır. Ispanak yiyen insanlarda iki yaygın göz hastalığı olan katarakt ve sarı nokta hastalığı gelişimi daha az görülüyor. Kanserle savaşıyor, ten lekesi dejenerasyonlarını ve kataraktı önlüyor, ilerleyen yaşlarda zihinsel işlevlerin sürdürülmesine yardımcı oluyor. Likopen içeren domates, karoten ailesinin de bir üyesi. Beta-karoten içeriği ile diğer meyvelerden iki kat daha güçlü. Üzümsü yiyecekler lif, mineral, vitamin ve iyileştirici antioksidan içeriyorlar. Böğürtlen, yabanmersini ve ahududunun içeriğinde bol miktarda bulunan antioksidanlar, kanser ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor. Çilek, ahududu ve böğürtlen, ellagic asit içeriyorlar ve bu madde kanserojenlerle savaşma özelliğine sahip. Yaban mersini, ileri yaşa bağlı olarak oluşan kognitif fonksiyon bozukluğunu (idrak etme sorunu) gözle görülür biçimde geciktiriyor.n okuyabilirsiniz. İçindeki sülfür bileşeni, sarımsağı kötü kokusuyla ünlü hale getirse de sarımsağın iyileştirici etkisinden de sorumlu olan maddedir kendisi. Çalışmalar, sarmısağın kalp sağlığını koruduğunu, kolesterol seviyesini dengede tuttuğunu, yüksek tansiyonu düşürdüğünü ve serbest radikallere karşı mücadele ettiğini gösteriyor. Kırmızı üzüm resveratrol ve kersetin maddeleri içermektedir. Bu kuvvetli antioksidanlar kalp sağlığını destekler, kandaki pıhtılaşmayı azaltır, kan damarlarının açık ve esnek olmasını sağlar. Resveratrol aynı zamanda vücudu kansere karşı korur ve iltihaplı hastalıklar, gastrik ülser, felç ve kemik erimesi hastalıkları riskini azaltır. Çay, dikkat çekici bir biçimde kanser, kalp hastalığı, felç ve diğer hastalık risklerini azaltıyor. Yeşil çayın, siyah çaya göre daha fazla antioksidan içerdiği bilinen bir gerçektir. Özellikle yeşil çay kilo vermeye yardımcı olmasıyla da bilinir. Havuç, karoten içeriğiyle kansere; özellikle akciğer, mesane, meme, yemek borusu ve mide kanserlerine; kalp hastalığına ve romatizmaya karşı koruyucu özelliktedirler. Ayrıca pişmiş havuç pişmemiş olana oranla çok daha yüksek antioksidan içermektedir. Soya kanseri önlemeye yardımcı oluyor, kolesterolü düşürüyor, kemik erimesine karşı mücadele ediyor ve menopozun etkilerini azaltıyor. Çalışmalar tahılların bağışıklık sistemini desteklediğini, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlattığını, romatizma tedavisinde etkili olduğunu, güneş yanığına karşı iyi geldiğini ve erkeklerin kısırlık tedavisinde destekleyici olduğunu gösteriyor.