Geleceğin mimarı: Bjarke Ingels daha büyük düşünüyor
Hadid mimarlık alanında revaçta olan bir yıldıza en yakın şeyse, Ingels için bir süpernova diyebiliriz. Ingels'in tasarladığı aydınlatma, mobilya ve ev ürünlerini satın alabilirsiniz. İki tane çok satan kitap yazdı ve imza günleri ile konuşmaları uzun sıralar oluşturuyor. İletişimden sorumlu elemanı "Onu Çin'de görmelisiniz," diyerek gülüyor. "Herkes 'Rickyyy Martinnn!' diyerek çıldırıyor." Çevrimiçi ortamda Ingels'in yaklaşık 230.000 adet olan Instagram takipçisi onun her hareketini görüyor. Burada mimariden egzotik tatil lokasyonlarına ve Lady Gaga ile Martha Stewart'tan çeşit çeşit Lannister ve Stark üyesine kadar (Ingels, 'Game of Thrones' yıldızlarından Danimarkalı Nikolaj Coster- Waldau ile yakın arkadaş) değişen eklektik bir ünlü karışımını görebiliyorlar.
Peki, Ingels neden başka hiç kimsenin (Bilbao'daki Guggenheim eseri ona 'The Simpsons'ta fi güranlık kazandıran Frank Gehry'nin bile) olmadığı şekilde revaçta? Mimar eleştirmeni Alexandra Lange "Bence iletişim yeteneğinden dolayı," diyor. "Çünkü estetik açısından OMA veya diğer yavru Rem'lerden çok farklı değil. Ama konuşma, fi kirlerini paylaşılabilir görüntülere, videolara çevirme ve bunlara akılda kalıcı isimler verme konusunda diğer birçok mimardan daha iyi."
Genç mimarla 2000'li yılların başında ilk kez tanışan, Londra'daki bir mühendislik firması olan Akt II'de çalışan Hanif Kara bu fikre katılıyor ancak Ingels'in olayının söyledikleri kadar somutlaştırdığı şeylerle de ilgili olduğunu düşünüyor. "Onun iletişim becerisinin ve hedefleri ile tutkusunun yeni nesille bağ kurduğunu hemen görebilirdiniz," diyerek o günleri hatırlıyor.
TÜNEL GÖRÜŞÜ: 112. KATTAN DUBAI'DEKİ BURJ KHALIFA KULESİNİN DİBİNDEKİ HYPERLOOP ONE SİSTEMİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASINA BAKIŞ