Gülümsemeden korkanlar; sözümüz size!

• Orta derecede sert ya da yumuşak kıllı diş fırçası kullanın. Düzenli olarak, belli aralıklarda değiştirin.

• Şekerli yiyecekleri ana öğünlerde tüketin. Mümkünse öğün aralarında bir şey yemeyin. Şekerli sakızlar ve gazlı içecekler ağız içi asidi artırdığı için daha da zararlıdır. Şeker ağızdaki bakteriler tarafından parçalandığında, ortaya çıkan asitlerin diş yüzeyindeki sert tabakayı aşındırıyor. Dişler için en faydalı içeceğin su olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

• Ekmek, pasta, kurabiye ve patates gibi aşırı nişasta içeren besinlerden uzak durmaya çalışın. Ağız içi bakteriyel enfeksiyonlara yol açarlar.

• Diş ve dişeti sağlığınız için bol bol portakal, mandalina, limon ve ekşi elma tüketin.

• Yiyecekleri ne çok soğuk ne de çok sıcak tüketin. Her zaman ılık olmasında fayda var.

• Kabuklu ve sert besinleri dişlerinizle kırmayın.

 

BİZE ULAŞIN