Zinde ve genç bir vücuda sahip olmak için beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Kalp sağlığı hiç şüphesiz ki önemli konular arasında yer alıyor. Kalp sağlığınızı korumak için yediğiniz besinlere dikkat etmeniz büyük faydalar sağlayacaktır. Sağlıklı besinler tüketerek sağlıklı bir vücuda ve organlara sahip olmak mümkün. Kalp sağlığınız için tüketmeniz gereken besinlerin neler olduğunu sizler için derledik. Bu besinleri yaşamınıza düzenli olarak ekleyerek kalbinizi koruyabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketmeniz önemlidir. Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana gibi sebzeler bu besinler arasında yer alır. Damarların ince olmasını ve elastikiyetini arttırmasını sağlar. Turşu tüketmek de sindirim ve bağırsak sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip. Probiyotik ve lif içeren turşuyu öğününüze eklemelisiniz. Lahana ve pancar turşusu kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanın pıhtılaşmasını önler. Katı yerine sıvı yağlar tüketmek büyük önem taşıyor. Özellikle doğal zeytinyağını tüketmek kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Katı yağlar ise tam tersi kötü kolestrol seviyesinde yükselmelere neden oluyor. Beslenmemizde meyvelerin değeri çok büyüktür. Bir öğünün meyveden oluşmasına özen göstermelisiniz. Meyvelerdeki vitamin ve minerallerin yanı sıra posa olması kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Nohut, fasulye, barbunya gibi kuru baklagilleri sofranızdan eksik etmemeniz gerekir. En azından haftada 1-2 kez tüketmek kolestrolün de azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda süt tüketmek de bu konuda etkilidir. Ceviz, fındık, badem gibi besinler kalp sağlığı için faydalıdır. İçeriğindeki vitamin ve mineraller, bitkisel yağlar kalbinizin dostudur. Bunun için günde 1 avuç ve çiğ olarak tüketmeye dikkat etmeniz gerekir. Balık tüketimine beslenmenizde yer açmanız lazım. Omega-3 kaynağı olan ve değerli yağlar içeren balık ile kötü kolestrol seviyesini düşürebilirsiniz. Bu noktada kızartma yerine haşlama ya da fırında balık tercih etmelisiniz. Kötü kolestrolün artması demek kalp sağlığınızın da tehlikeye girmesi demektir. Bu nedenle hayvansal doymuş yağ oranı yüksek olan kırmızı et tüketimini azaltmanız gerekir. Yanında salata ile tüketmek de önemlidir.