Havalar soğurken kış aylarına da yaklaşmaya başlıyoruz. Kış mevsiminde beslenmeye ayrı bir önem vermek gerekiyor. Bağışıklığın daha kolay düştüğü ve enfeksiyonların yayıldığı bu zamanlarda hastalıklardan korunmak gerekiyor. Kışın tükettiğiniz besinlere özen göstererek hastalıklara yakalanmayı önleyebilir ya da hafif geçirebilirsiniz. Kış mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken, vitamin ve mineral yönünden zengin olan besinleri derledik. Turuncu renkli meyveleri beslenme rutininize eklemeniz önemlidir. Portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveler C vitamini ve antioksidan açısından çok zengindir. A vitamini yönünden zengin olan yumurta ve sütü de düzenli olarak tüketmelisiniz. Süt ürünleri içerdiği probiyotikten dolayı aynı zamanda bağışıklığı güçlendirir. Bürüksel lahanası, pırasa, karnabahar gibi besinler de vitamin ve mineraller yönünden güçlüdür. Sindirime ve bağırsak sağlığına iyi gelirken bağışıklık sistemini de destekler. Kış aylarında bal kabağına olan ilgi de artıyor. Çorba ya da püre olarak tüketerek bağışıklığınıza katkı sağlayabilirsiniz. Bu besin aynı zamanda göz ve cilt sağlığı için de faydalıdır. Balık tüketimini kışın arttırmak gerekir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balığı haftada 2-3 kez tüketmeye çalışarak hastalıklara karşı korunabilirsiniz. Muz küçükten büyüğe sevilen bir meyvedir. Kış aylarında muz tüketerek vitamin ve protein sağlarsınız. Aynı zamanda kaslarınızı da güçlendireceği için ağrılarınıza da iyi gelecektir. Çok fazla bilinmese de aslında tatlı patates çok faydalıdır. Düzenli tükettiğiniz zaman vücut direncinizi arttırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı olmanızı sağlayacaktır. Sarımsak ve soğan kokusundan dolayı tercih edilmese de kış aylarında çok önemlidir. Yemeklerinize ekleyip pişirerek kokuyu önler ve bağışıklığınızı arttırabilirsiniz. Maydanoz vücudunuzdaki toksinleri ve ödemi atıcı özelliğe sahiptir. Suyunuzun içerisine ekleyerek tüketebilirsiniz. Vitaminler ve mineraller yönünden de fayda sağlarsınız.