Mükemmel bifteğin püf noktaları

İyi restoranlarda yediğiniz ya da amerikan filmlerinin ‘barbekü’ sahnelerinde gördüğünüz ağız sulandıran bifteği ya da bir diğer adıyla ‘steak’i pişirmek zor değil.

Biftek asimetrik pişmeli

Etin her iki tarafını aynı zamanda pişirmek evrensel bir hata olabilir. Çünkü eti ilk attığınız taraf ile diğer tarafı aynı süre ateşte tutarsanız sonraki taraf koyu renkte olacaktır. O yüzden sonradan ateşe değen taraf diğeriyle aynı renge gelse yeterli olacaktır. Aksi takdirde et yumuşayacak ve kesme tahtasına oturan bir hal alacaktır ki bunu asla istemiyoruz. Yani ortalama 3 cm yüksekliğindeki bir etin ilk tarafını 8-9 dakika ateşte tutup çevirip sonrasında 3-4 dakika daha pişirmek yeterli olacaktır.

BİZE ULAŞIN