Mangalı yakın ve bu püf noktalarını izleyin! 1 Biftek gerçekten soğuk olmalı Yıllarca dolaşan efsane, pişirmeden önce bifteğin oda sıcaklığına getirilmesini söylüyordu. Ama onu bir de gerçekten soğuk olarak pişirdikten sonra kararınızı verin. Bunun nedenlerinden biri de kızgın ateşe atılan soğuk bifteğin dış yüzeyinin güzelce kahverengi ve çıtır olması; içininse istenilen pembe renge ulaşması. Eti ense kısmından seçin İneğin ense kısmı kızartmalar için en uygun yeridir. Yüzeyi daha pürüzsüz, güzel pişmeye daha elverişlidir. Bu etin daha da mükemmel olması için bıçakla minik kesikler de yapabilirsiniz. Biftek asimetrik pişmeli Etin her iki tarafını aynı zamanda pişirmek evrensel bir hata olabilir. Çünkü eti ilk attığınız taraf ile diğer tarafı aynı süre ateşte tutarsanız sonraki taraf koyu renkte olacaktır. O yüzden sonradan ateşe değen taraf diğeriyle aynı renge gelse yeterli olacaktır. Aksi takdirde et yumuşayacak ve kesme tahtasına oturan bir hal alacaktır ki bunu asla istemiyoruz. Yani ortalama 3 cm yüksekliğindeki bir etin ilk tarafını 8-9 dakika ateşte tutup çevirip sonrasında 3-4 dakika daha pişirmek yeterli olacaktır. Tahta parçaları kullanabilirsiniz Eğer ateşe atacağınız odunlar ıslak ya da nemliyse buhar yapar ve eti yumuşatır. Bu eti tatsız yapar. Ama kuru odun parçalarını kömür ateşinin üzerine attığınızda sabit ısı verir ve etin mükemmel olmasını sağlar. Hazırlık aşamasını atlamayın İyi bir barbekü için eti önceden hazırlamanızda fayda var. Eti kesme tahtasına yayıp üzerine istediğini bitkilerden ya da yağlardan sürebilirsiniz. Bu konuda geniş olun olun, istediğiniz her ne ise kullanın. Bunlara sarımsak ve tereyağı a dahil. Etin her bir yeri bununla kaplanıp tadı daha da harika olacak. Afiyet olsun! Kübra Haniç