Sardunya Adası
NEREDE, NE YENİR?
Sardunya, sadece iyi bir yemek deneyimi için bile eşsiz bir ada. Ada kültürünün İtalyan yemeklerini şekillendirdiği Sardunya'da baharat, zeytinyağlı yemekler, deniz ürünleri, etli yemekler, makarna ve pizza vazgeçilmez tatlar arasında. Tüm yemekler ada kültürüne özgü ve pişirme teknikleri de basit ve yalın. Ada'da, aynı İtalya'da olduğu gibi sabahları güne kruvasan ve kahveyle başlanıyor. Ada'da olduğunuzu ve etrafınızı zeytin ağaçlarının sardığını ise ancak öğlen yemeğinden itibaren anlayabiliyorsunuz. Akşamları ise zeytinyağlı lezzetlerin yanına çeşit çeşit deniz ürünü ekleniyor. Ada'nın peynir ile naneyle hazırlanan ve domates sosuyla servis edilen meşhur makarnası Culurgiones'i; Türk mutfağındaki bazlamaya çok benzeyen Carasau isimli ekmeğini ve Ada sofralarının vazgeçilmezi Cannonau üzümünden yapılan şarabını tatmadan dönmeyin. Kruvasan, dondurma ve kurabiye ise Ada'nın meşhur tatlı lezzetleri arasında.
La Gritta: Kuzeydeki Palau'da yer alan bu ünlü restoran, özellikle taze deniz ürünleriyle ünlü. Mekân, geniş şarap kavı ve manzarasıyla da bölgenin popüler restoranlarından biri. www.ristorantelagritta.it
Al Tuguri: Ada'nın geleneksel yemek kültürünü üç katlı bir mekânda sunan Al Tuguri, 'fine dining' tarzda hizmet veriyor ve deniz ürünlerinden zeytinyağlı lezzetlere uzanan geniş bir seçki sunuyor. www.altuguri.it