Şehrin en yeni lüks İtalyan restoranı: Galvin Ristorante

13/28

Bu noktada New York'u temel alan "İtalyanlar, İtalyan mutfakları hakkında ne düşünüyor?" yazısı geliyor aklıma: Her şeye sarmısak konmasına deli oluyorlar, sarmısakla soğanın birlikte kullanmasını kabul edemiyorlar, tavuklu fettucine alfredonun doğru olmadığını söylüyorlar, zaten fettucine alfredonun da İtalya'yı temsil etmediğini düşünüyorlarmış. Makarnayla etin birlikte servis edilmesini (Makarna başlangıç, et ana yemek olmalıymış.), porçini mantarının spagetti dışında bir makarna çeşidiyle yapılmasını kabul edemiyorlarmış. Hele öğün olarak kabul ettikleri cappuccino'nun yanında bir şey yenmesini (sadece kruvasan!) akılları almıyormuş. Eataly'nin şefi Claudio Chinali de bana "Makarnanın üzerine sos olarak yoğurt koymanız bana garip geliyor, yoğurt bizim için tatlıdır." demişti.

BİZE ULAŞIN