Steakhouse değil,şehir kulübü
Artık 13 yılın kendisi için yeterli olduğunu anlayıp Cüneyt Asan ile yollarını iki yıl önce ayıran Süleyman Dilek, ilk olarak ABD'nin yolunu tutmuş. Tam altı ay boyunca ABD'nin yemek konusunda en meşhur ve iddialı bölgelerindeki restoranları gezen Dilek, İstanbul'a farklı bir konsept getirmek üzere kolları sıvamış. "ABD'de en çok Teksas'tan etkilendim, yemek ve özellikle et konusunda çok ilerlemiş durumdalar. Teksas'ta ağırlıklı olarak steakhouse&restoran&bar konsepti hâkim. Ancak bu işin anavatanı olmasına rağmen enerjileri yok diyebilirim. Eti işleme teknikleri konusunda zayıfl ar maalesef. Onların et kalitesi bizde olsa adımızı dünyaya duyururuz diye düşünüyorum. Bu yüzden Scarlet'ı açarak ilk hedefi mi gerçekleştirdim, ikinci hedefi m ise Kaliforniya'da bir mekân açmak."
ABD macerasından sonra Türkiye'ye dönüş yaparak ilk olarak Çeşme'de 'Süleyman S' adlı küçük bir restoran açan Dilek, mekân yeterli gelmeyince ikinci şubesini de Alaçatı merkezde açmış. Konseptinin tutmasından sonra artık İstanbul'da bir adres sahibi olmaya karar veren genç şef, bundan yaklaşık 11 ay önce Scarlet'ın Etiler'deki mekânını belirlemiş.