Yemek konusunda ezberleri bozuyoruz
İsmet Şef anne tarafından Tatar, baba tarafından da Selanik göçmeni. Her iki tarafında mutfak kültürünün ne kadar zengin olduğu aşikâr. Bir klasik
olarak özellikle Pazar günleri annesinin yaptığı çiğbörek ve Tatar mantısının mutfaktaki yeteneğinde büyük bir payı olduğunu anlatıyor iştahla.Bu arada Toi’nin Pasta Şefi ,
İsmet Şef’in kız kardeşi. Ailecek yemek konusunda yetenekli oldukları yadsınamaz bir gerçek! 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve
Gastronomi bölümüne girdikten sonra profesyonel olarak eğitim almaya başlayan Saz, 2005 yılında deyim yerindeyse bir cahil cesaretiyle Ataşehir’de kendi mekânını açmış. Ve
yine kendi deyimiyle mükemmel bir şekilde batarak ağzının payını almış. “Gençtim ve kendi çapımda dünyayı kurtarmaya çalışmıştım ama olmadı.” diyerek ilk restoran açma
deneyiminin hazin sonunu özetliyor şefimiz.