Mısır Pişirirken Mısırı sadece kaynamış suya atarak haşlamak yerine, her bir mısırın üzerine; bir miktar margarin, tuz ve karabiber ekleyin. Hazırlamış olduğunuz mısırları, pişirme kâğıdı yerleştirdiğiniz tepsiye dizin ve önceden ısıtmış olduğunuz 250 derecelik fırına verin. Mısırlar fırında pişerken, siz de bir yandan; ayrı bir tencerede, bir miktar balı karamelize edin ve fırında iyice gevrekleşmiş olan mısırların üzerine bu sosu ekleyin. Sonuçtan, oldukça memnun kalacaksınız. ''ETİNİZİ BAHARATLARKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Etinizi Baharatlarken Etlerinizi baharatlarken, baharatlarınızın, öğütülmüş ya da bayat olmamasına dikkat etmelisiniz. Özellikle; tane karabiberin, hardal tohumu ve kişniş ile kullanıldığında inanılmaz bir lezzet kazandığını bilmelisiniz. Aynı şekilde; karanfil, anason ve yenibaharı da bir arada kullanarak, farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Eti Tuzlama İşlemi Tuz, etin nemini alır. Bu nedenle, etinizi ya da balığınızı, sotelemeden hemen önce tuzlayın. Eğer çok önceden tuzlarsanız, etin yüzeyi nemli kalır ve bu, et ya da balığınızın dışının kıtır kıtır olmasını engeller. O nedenle, bu tuzlama işlemini, pişirmeden hemen önce yapın. ''SANDVİÇ YAPARKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Sandviç Yaparken İyi bir sandviç, sandviçin içindeki malzemelerin birbirleriyle aynı oranda olmasını gerektirir. Bu nedenle, her bir malzemeyi aynı oranda kullanmaya dikkat edin. Daha sonra, ekmeğinizi; iyice yağladığınız tel ızgarada, önlü arkalı kızartın ve içine koymak istediğiniz malzemeleri yerleştirmeye başlayın. Eğer marul kullanacaksanız; öncesinde, marulunuzu, mikroplardan arındırmak için sirkeli suda bekletmeyi de unutmayın. ''ETİNİZİ PANELERKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Etinizi Panelerken Su ve yumurtanın beyazına buladığınız etinizi, galeta ununa da batırdınız mı, etinizi panelemişsiniz demektir. Fakat panelediğiniz bu ete, kızartma tenceresine atmadan önce, elinizle bir miktar su sıçratırsanız; hem etinizin üzerindeki harcın yağı çok fazla emmemesini hem de etinizin çok daha çıtır bir kıvama sahip olmasını sağlarsınız. ''BIÇAĞI TUTARKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Bıçağı Tutarken Bıçağın alt kısmını, işaret parmağınızla sıkıca kavrayın ve başparmağınızı, bıçağın etle buluştuğu yerin üst kısmına bastırın. Diğer üç parmağınızı ise, bıçağın sapına dolayın. ''FARKLI BİR OMLET YAPARKEN'' İŞİNİZE YARAYACACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Farklı Bir Omlet İki yumurta, iki yemek kaşığı su, iki yemek kaşığı koyu kıvamlı krema ve bir miktar tuz ile karabiberi, köpürene kadar bir çatal yardımıyla çırpın. Sonrasında, orta sıcaklıkta bir yemek kaşığı margarini eritin ve elde ettiğiniz karışımı, üzerine dökün. Bir süre, karışım koyulaşana kadar bekleyin. Daha sonra, yavaşça, tavadaki karışımı karıştırmaya başlayın. Malzeme tamamen katılaştığında ise, servis edin. ''MEYVELERİ PİŞİRİRKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Meyveleri Pişirirken Meyveler çiğ yenildiğinde gayet lezzetlidir ama pişmiş bir meyve de, çoğu zaman, oldukça lezzetli olabiliyor. Bu nedenle, biraz cesur olmanızı ve farklı tatlar denemenizi öneriyoruz. Bu anlamda ilk olarak, tercihinizi, olgun ve sulu meyvelerden yana kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz meyvenin etrafına, erimiş margarin veya Hindistan cevizi sütü sürün. Bu esnada, başka bir kap içerisinde, iki yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı tarçından oluşan bir karışım hazırlayın. Sonrasında, tel ızgaranızı yağlayın ve ocağı, orta ısıda tutun. Meyvelerinizi, tarçın ve şeker karışımına bulayıp, ızgaraya yerleştirin. Meyvenin suyu baloncuklar çıkarıncaya ve üzerindeki sosu karamelize olana kadar, pişirmeye devam edin. ''ISTAKOZ PİŞİRİRKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Istakoz Pişirirken Istakozunuzu haşlamak için kullanacağız suyun, deniz suyuna mümkün olduğunca yakın olmasını sağlamalısınız. Bu nedenle suya, üç-dört tutam tuz atın. Su kaynadıktan sonra, ıstakozunuzu suya bırakabilirsiniz. Bir kilodan yaklaşık olarak 250 gr daha az olan bir ıstakozun pişme süresi, dokuz dakikadır. Bu nedenle bu süreye mümkün olduğunca sadık kalın ve piştikten sonra, ıstakozu, soğuk suyun altına sokup soğutmak yerine; etinizin sertleşmemesi adına, onu, kendi hâlinde soğumaya bırakın. ''DENİZ TARAĞI PİŞİRİRKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Deniz Tarağı Pişirirken Her şeyden önce, deniz tarağının tamamen kuru olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için, havlu peçete kullanabilirsiniz. Ayrıca, deniz tarağını kavuracağınız tencerenin küçük olması ve iyice ısıtılması da önemlidir. Pişirmeye başlamadan önce, tencereye bir miktar zeytinyağı dökerek, deniz tarağının hem tencereye hem de birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca, deniz tarağını pişirirken, sık sık dokunmamanızı tavsiye ediyor ve sadece bir kere ters yüz ederek, pişirmeyi sonlandırmanızı öneriyoruz. ''SARIMSAĞI SOTELERKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN Sarımsağı Sotelerken Soğuk bir tavayı, kısık ateşe yerleştirin ve üzerine, biraz zeytinyağı döküp, sarımsakları ekleyin. Sonrasında, yağın sarımsak ile yoğunlaşmasını sağlamak için; ısıyı yavaş yavaş arttırarak, sarımsaklarınızı soteleyin.