Yemek Yaparken İşinize Çok Yarayacak Öneriler
Istakoz Pişirirken
Istakozunuzu haşlamak için kullanacağız suyun, deniz suyuna mümkün olduğunca yakın olmasını sağlamalısınız. Bu nedenle suya, üç-dört tutam tuz atın. Su kaynadıktan sonra, ıstakozunuzu suya bırakabilirsiniz. Bir kilodan yaklaşık olarak 250 gr daha az olan bir ıstakozun pişme süresi, dokuz dakikadır. Bu nedenle bu süreye mümkün olduğunca sadık kalın ve piştikten sonra, ıstakozu, soğuk suyun altına sokup soğutmak yerine; etinizin sertleşmemesi adına, onu, kendi hâlinde soğumaya bırakın.
''DENİZ TARAĞI PİŞİRİRKEN'' İŞİNİZE YARAYACAK ÖNERİLER İÇİN TIKLAYIN