Yılbaşında Nasıl Beslenmeliyiz?
Ana yemekteki dengeye özen gösterilmeli
Ana yemeğe geçtiğimizde porsiyonumuzu ayarlamamız son derece önemli. Ana yemekte genelde protein kaynakları olacaktır ve burada ölçü, bir porsiyonluk yemeğin avuç içi büyüklüğünde olmasıdır. Benim önerim ana yemekten avuç içi büyüklüğünden daha az oranda alırsanız aşırıya kaçmadan yanında farklı lezzetlerden de tadabilirsiniz. Çünkü o akşam büyük olasılıkla masada kestaneli pilav, makarna ya da fırın patates benzeri yiyecekler de olabilir. Onlardan da almanız, bahsettiğim oranda bir ana yemekle birlikte dengelenmiş olur. Pilav ve makarna gibi bir tercihiniz olacaksa bunun yanında ekmek, çorba, patates püresi tüketmemenizi öneririm.