Yılbaşında Nasıl Beslenmeliyiz?

Yılbaşında Nasıl Beslenmeliyiz?

Daha az kalorili atıştırmalıklar seçilmeli
Yemekten sonra tercih edeceğimiz tatlıların daha çok meyve tatlıları olması iyi olur. Kabak, ayva, armut, elma tatlısı olabilir. Tatlı olarak tek başına dondurma da tercih edebilirsiniz ama elbette üzerine ceviz, tahin ve kaymak eklememeye ya da çok az eklemeye özen göstermeliyiz. Yemekte veya yemek sonrasında kokteyllerin ve alkolün yanında atıştırmalıklar olabiliyor. Burada kalorisi düşük ama bizi oyalayabilecek su ve limonlu bardaklarda sirkeli salatalıklar, renkli biberler, havuçlar ve kuşkonmaz tarzı atıştırmalıklar tercih etmeliyiz. Ayrıca baharatlı, yoğurtlu, hafif labne peynirli bir dip sos veya içine kuru nane, kekik, pul biber, sarımsak çeşnisi kattığımız soslar da bizi oyalayacaktır. Kuruyemiş olarak avuç avuç tuzlu bademler, fındıklar, fıstıklar yerine daha çok çiğ olanları tercih edelim. Çiğ kuruyemişler hem daha hızlı doymamızı sağlar hem de daha az tuz alacağımız için ertesi günkü ödemimizi de dengelemiş oluruz. Kuruyemişlerde benim önerim en çok beyaz leblebi ve tuzsuz kabak çekirdeği olacaktır.
BİZE ULAŞIN