Ralph Lauren: 50. Yılında 50 Dönüm Noktası

19/27

Ralph Lauren: 50. Yılında 50 Dönüm Noktası

2012 > Ricky Lauren'in yemek kitabı

Amerika'nın en stil sahibi ailesinin mutfağından, aile reisi Ricky'nin tarifleri bir kitapta toplandı. İşte, bir örnek:
Fırında Tavuk
(Altı kişilik)
"Çok basit ama kalabalık bir
grubu mutlu edebilecek bir
lezzet" diyor Ricky.

11,5 kg organik tavuk
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş doğranmış sarımsak
2 adet doğranmış arpacık soğan
1 su bardağı dilimlenmiş Cremini mantarı
1/2 su bardağı doğranmış taze maydanoz
Tuz ve karabiber
2 adet küp kesilmiş baget ekmek

1. Fırını önceden 180°C'ye ayarlayın. Yağı bir tavada orta ateşte ısıtın, ardından sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin.

2. Arpacık soğanı yarı saydam olana kadar (3-5 dakika) karıştırın. Üzerine mantar, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın ve mantarlar hafifçe yumuşayana kadar pişirin (1-2 dakika).

3. Tavayı ateşten alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Küp küp kesilmiş ekmekle mantar karışımını, ekmek nemli olana kadar bir karıştırma kabında karıştırın.

4. Hazırladığınız iç harcı tavuğun içine yerleştirin. Tavuğu bir fırın tavasına
koyun, göğüs kısmı yukarıda olacak şekilde; suyu akana, üstü kızarana kadar (yaklaşık 1 saat 10 dakika) pişirin. İç harcı servis tabağına alın. Tavuğu doğrayın ve birlikte servis edin.

BİZE ULAŞIN