Gizem Kaya, Other's'ı anlattı
Proje bazlı iş sektörüne yepyeni bir çözüm alternatifi kazandıran ‘Others’ın kurucu ortağı Gizem Kaya’yı eğitimden kariyere birçok soru ile yakın markajımıza aldık.
- Bu Ay Dergide
- Salı 16:17 | 20 Şubat 2018
Hazırlayan: Kaan SANCAR
Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN
Eğitim
2013-2017 Boğaziçi Üniversitesi – Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Kariyer
2015 Groupama Sigorta & Emeklilik (Staj) Global Champions Inc. (Staj) Türkiye Girişimcilik Vakfı – Gönüllü Üye
2016- Others (Othersapp.com) – Kurucu Ortak Startup Leadership Program – Gönüllü Üye
2017- University Innovation Fellows – Gönüllü Üye
"Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girdikten sonra bölümümü çok fazla sevemedim. Bölümümle ilgili bir kariyer hedefimin olmaması beni farklı kariyer arayışlarına itti."
"Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda kendi yaşımdaki girişimcilerle tanışmam bana ilham kaynağı oldu. Girişimciliğin beni mutlu edecek bir kariyer tercihi olacağına burada karar verdim."
"Others iş hayatında ya da gündelik hayatta yapmanız gereken fakat sürekli ertelediğiniz veya yapacak zaman bulamadığınız işleri, sizin için yapabilecek yetenekli üniversite öğrencileri bulabileceğiniz bir platform."
"Platformumuzda web sitesi oluşturma, video montajlama gibi profesyonel işlerden broşür dağıtma gibi daha mekanik işlere birçok hizmeti gerçekleştirebilecek adaylar bulmak mümkün."
"Çalışma prensibimizden bahsedersek; sitemizde yaptırmak istediğiniz işin tanımını ve bütçenizi girdikten sonra aday olan üniversite öğrencilerinin profillerini inceleyebilir ve aralarından uygun olan kişileri seçebilirsiniz."
"Genç yaşta bu pozisyonda olmam çoğu kişi tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Kimi zaman çalıştığımız kurumsal şirketlerde Others'ın 'kurucusu' değil de orada çalışan bir 'stajyer' olduğumu düşünenler bile oluyor."
"Hobilerim arasında kitap okumak, iş dünyası araştırmalarını detaylıca incelemek, iş dünyası dergileri okumak ve sanat, korku veya psikoloji filmleri izlemek bulunuyor."
"Others olarak hedefimiz hizmetimizi uluslararası düzeyde genişletmek. Özellikle Avrupa ülkelerinde şirketlerin öğrencilere verdiği değer çok yüksek ve bu ülkelerdeki şirketlerin üniversite öğrencilerine ihtiyaçları var."
"Hayattaki en büyük motivasyonum kendimi sürekli olarak geliştirmek. Kendimi geliştirdiğime inandığım sürece hedefim doğrultusunda ilerlediğime inanıyorum."
"İş arkadaşlarım da yaşıtlarım olduğu için arkadaş gibiyiz. İş ortamında ciddiyet ve arkadaşlık dengesinin iyi kurulması gerektiğini düşünüyorum."
"İş hayatındaki olmazsa olmazım ajandam, sanırım. Sürekli not alan biriyim. Dijital ajanda kullanmayı hiç sevemedim."