George Floyd’un öldürülmesine tepkiler sürüyor

George Floyd’un öldürülmese ünlü isimlerden tepki mesajları yağdı.

Giriş Tarihi: 01.06.2020 10:08 Güncelleme Tarihi: 01.06.2020 10:10

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından eyalette gerilim tırmanıyor. Sokak eylemleri ve beyaz saray önündeki protestolar devam ederken Floyd'un öldürülmesine ünlü isimlerden de sosyal medyada tepki mesajları yağıyor.

Daha Bella Hadid, LeBron James, Jessica Alba, Eva Longoria, Naomi Campell'ın da aralarında olduğu birçok ünlü isim Floyd'un son sözleri olan "Nefes alamıyorum" ifadesine yer vererek paylaşım yapmıştı. Dün sosyal medyadan paylaştığı uzun bir yazıyla Beyonce de George Floyd'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sanatçı bu notu takipçileriyle paylaştı:

"George Floyd için adalete ihtiyacımız var. Gündüz gözü işlenen cinayete hepimiz tanıklık ettik. Kırıldık ve tiksinti duyduk. Bu acıyı normalleştiremeyiz. Sadece renkli insanlardan söz etmiyorum. Beyaz, siyah, kavherengi ya da arada herhangi bir şey olun, eminim ki, şu an Amerika'da devam etmekte olan ırkçılık karşısında umutsuzluk hissediyorsunuz. İnsanlar artık anlamsız şekilde öldürülmesin. Renkli insanlar artık insandan daha az bir şey olarak görülmesin. Artık görmezden gelemeyiz. George hepimizin ailesi ve insanlığıdır. Ailemizdir, çünkü Amerikalı bir yurttaşımızdır. Bu şiddet dolu öldürmeleri ve cezasız kalmalarını pek çok kez gördük. evet biri resmen suçlandı, ama adaletin sağlanması hala çok uzakta."

BİZE ULAŞIN