Casa Lavanda
Gault & Millau'nun şef şapkalarından Michelin Rehberi'nin yıldızlarına uzanan lezzet hikâyeleri, 2025'in en iyi restoranlarını yazdı.
Fotoğraf: Instagram / @casalavanda
(1 Michelin Yıldızı + 1 Michelin Yeşil Yıldız / Gault & Millau Excellent Table 3 Şapka)
Eğer sıkı bir gastronomi lezzetleri takipçisiyseniz mekânın Instagram'daki şık profiline mutlaka denk gelmişsinizdir: İstanbul şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 21.000 metrekarelik bahçe ve sebze bahçelerine yayılmış bir otel ve restoran, Casa Lavanda. Artık o da Michelin yıldızı sahibi. Bu huzurlu aile işletmesinin mutfağının başında duran şef Emre Şen, Türk repertuarının klasik lezzetlerini, özellikle İtalyan lezzetleri olmak üzere daha Akdeniz esintili dokunuşlarla birleştiriyor. Yerel ürünleri tanıtmaya, mevsimlik ürünleri ön plana çıkarmaya ve çevredeki topluluklarla güçlü bağları sürdürmeye kararlı olan restoranın meyve ve sebze temininin %80'i tesisin kendi sebze bahçesinden elde ediliyor. Böylesine sürdürülebilir bir mutfak hareketine kayıtsız kalamayan Michelin müfettişleri, Casa Lavanda'ya bir de Michelin yeşil yıldız ödülünü verdi. Üstüne bu yıl bir de Gault & Millau Excellent Table 3 şapkanın sahibi olarak lezzet rotalarımıza eklendi.