Nicole Kidman, AFI Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne Layık Görüldü

“Film yapmak bir ayrıcalıktır.”

Giriş Tarihi: 29.04.2024 15:11 Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 10:43

Yazı Ece Büyükçolpan

Oscar Ödüllü aktris Nicole Kidman, Amerikan Film Enstitüsü (American Film Institute)'nün Hollywood'da düzenlenen töreninde "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü.

Hollywood'da düzenlenen törende Kidman'a ödülünü Meryl Streep takdim ederken, Kidman ödül konuşmasında "film yapmak bir ayrıcalıktır," dedi.

Yazar Liane Moriarty'nin aynı adlı romanından uyarlanan HBO dizisi Big Little Lies'daki rol arkadaşı Reese Witherspoon ve eşi Keith Urban törende Nicole Kidman'ı yalnız bırakmadı.

Fotoğraf: Getty / Steve Granitz

Ödülünü Oscar heykelciğini andıran baştan aşağı payetli Balenciaga imzalı elbisesiyle kabul eden Kidman, şimdiye kadar beraber çalıştığı tüm yönetmenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi:

"Film yapmak bir ayrıcalık ve bu zamana kadar benim çılgınca koşup özgür olmama ve alışılmadık kadın karakterleri oynamama olanak sağlayan tüm hikâye anlatıcılarıyla film ve televizyon işlerinde yer almış olmam muhteşem. Zanaatımı daha iyi hale getirdiğiniz ve bana bu dünyada geçici de olsa bir yer verdiğiniz için teşekkür ederim."

Fotoğraf: Getty / Michael Kovac

Ödüle layık görülen Avustralyalı ilk aktris

AFI'ın Yaşam Boyu Ödülü'nü kazanan Avustralyalı ilk oyuncu olan Nicole Kidman için Avustralyalı aktörler Russel Crowe, Hugh Jackman ve Cate Blanchett saygı duruşu niteliğinde bir video sundu.

Amerikan sinemasında "erişilebilecek en büyük onur" olarak nitelendirilen söz konusu ödüle daha önce layık görülenler arasında ödülü takdim eden Meryl Streep, Julie Andrews, Denzel Washington, Robert De Niro, Martin Scorsese ve Steven Spielberg gibi isimler yer alıyor.

Modern Hollywood'un en önemli aktrislerinden birisi olarak yerini sağlamlaştıran Nicole Kidman, kariyerinin ilk Oscar adaylığını 2001 yapımı Moulin Rouge ile elde edip ardından 2003 yılında 2002 yapımı Stephen Daldry imzalı The Hours'da sergilediği performansla "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar Ödülü'nü kucakladı.

BİZE ULAŞIN