Esquire Best of Year - İOKİ
‘Suşi’, ‘Teppenyaki’, ‘Edamame’ ya da ‘Teriyaki’ gibi terimlerin havada uçuştuğu Uzak Doğu mutfağı kimi tarafından çok beğeniliyor kimisi tarafından da uzak duracak kadar itici bulunuyor.
Yazı: Seda KARAN
Sizin için ne ifade ediyor bilemeyiz ama bir gün doğru bir adreste bu yemekleri keşfetmek isterseniz yolunuzu Ioki'ye çevirmenizi tavsiye ederiz. Burası Nikkei yani Peru&Japon mutfağının bir karışımı, Kanlıca sahilde hizmet veriyor. 2015 yılında İstanbul'un 'En İyi Asya Mutfağı' seçilen İoki'nin daha sonra Kandilli ve Ulus'ta da şubeleri açıldı. İoki, için tam bir 'suşi cenneti' diyebiliriz; tam 40'a yakın suşi çeşidinin tadına bakmak mümkün. Üstelik bire bir Japon kültüründen yansıyan bir lezzet durağı değil burası. Başarılı şef Keizo Okitasan, burada Türk damak tadına uygun bir şusi menüsü hazırlıyor. Tabii burası bir Japon restoranı diye, sunduğu lezzetler suşiden ibaret değil. Ana yemekten noodle çeşitlerine, aperatiflerden çorbalara kadar birbirinden iddialı tatlar mevcut. Ayrıca restoranda Keizo Okitasan'ın özel olarak oluşturduğu set menüler ve özel lezzetler de mevcut. Kış bahçesi, yazlık bahçesi, terası ve iç bölümüyle toplam 90 kişi kapasiteli olan İoki haftanın yedi günü saat 12.00 ila saat 22.30 arasında hizmet veriyor.
www.ioki.com.tr