Tayland Notlarım

6. GÜN
Kanal turu yapıyor, bir krematoryum görüyoruz. Teknelerin sergilendiği yere giderken rehber, mezar taşlarını gösteriyor: Önünde küller.
Tekne Amita Yemek Okulu'na yanaşıyor. Nefis bir bahçesi olan bir ev. Şef Tam Piyawadi, 96 yaşındaki annesi ve kızıyla burada yaşıyor. Eskiden moda tasarımcısı olduğuna inanmak zor: Hareketleri hayatı boyunca profesyonel olarak yemek pişirmiş gibi refleks halini kazanmış. Bize malzemenin yetiştiği bahçeyi gezdiriyor. Ardından menümüzü hazırlıyor. Sonra da pişirme sırası bize geliyor. Menümüz, Tom Kha Gai (tavuklu hindistancevizi çorbası), Gai Phat Met Ma Muang Himmaphan (kaju fıstıklı tavuk sote), Pad Thai (karidesli pirinç makarnası) ve tatlı olarak da Tab Tim Krob (soğuk hindistancevizi sütünde şuruplu sukestanesi)'dan oluşuyor. İnanılması güç; yemeğim çok lezzetli oluyor. Paylaştığım fotoğraftan sonra arkadaşlarım "Bize de Tay yemeği pişirsen ya." diyecek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.