Tayland Notlarım
6. GÜN
Kanal turu yapıyor, bir krematoryum görüyoruz. Teknelerin sergilendiği yere giderken rehber, mezar taşlarını gösteriyor: Önünde küller.
Tekne Amita Yemek Okulu'na yanaşıyor. Nefis bir bahçesi olan bir ev. Şef Tam Piyawadi, 96 yaşındaki annesi ve kızıyla burada yaşıyor. Eskiden moda tasarımcısı olduğuna inanmak zor: Hareketleri hayatı boyunca profesyonel olarak yemek pişirmiş gibi refleks halini kazanmış. Bize malzemenin yetiştiği bahçeyi gezdiriyor. Ardından menümüzü hazırlıyor. Sonra da pişirme sırası bize geliyor. Menümüz, Tom Kha Gai (tavuklu hindistancevizi çorbası), Gai Phat Met Ma Muang Himmaphan (kaju fıstıklı tavuk sote), Pad Thai (karidesli pirinç makarnası) ve tatlı olarak da Tab Tim Krob (soğuk hindistancevizi sütünde şuruplu sukestanesi)'dan oluşuyor. İnanılması güç; yemeğim çok lezzetli oluyor. Paylaştığım fotoğraftan sonra arkadaşlarım "Bize de Tay yemeği pişirsen ya." diyecek.