Türkiye'nin lezzet haritası

6) Kayseri: 36 çeşit mantı

Ne yemeli: mantının tadına bakmamak olmaz. Bir çeşit etli pide olan 'develi cıvıklısı'nın tadı da doyumsuz. Bazlamayla yapılan yağlama da bu kentin gururu.

Ayvalı-tahinli yaprak sarması, fırın ağzı, kâğıtta pastırma ve pehli, mutlaka tadına bakılması gereken lezzetlerKayseri mutfağı, orta anadolu'nun amiral gemisi. Un ve et kullanılarak muhteşem yemekler yapılıyor. Tabii akla hemen mantı geliyor. Tüm anadolu kentlerinde mantı yapılır ama kayseri mantısının yeri ayrı. Tam 36 çeşit mantı var. Ama mantıya takılıp, diğer yemeklere haksızlık yapmamak gerek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.