Ne İzlesek?

Esquire öneriyor: Haftanın öne çıkan yapımlarını derledik.

Giriş Tarihi: 13.06.2024 13:22 Güncelleme Tarihi: 13.06.2024 14:44

Yazı Ece Büyükçolpan

STAX: Soulsville U.S.A (Belgesel - Prime Video)

Soul müzik tutkunlarının bu belgeseli kaçırdığını pek sanmasak da gözden kaçıranlar için hatırlatmak fayda olduğunu düşünüyoruz. Soul müziğin çekirdekten yetişen efsanelerinin yuvası Memphis, Tennessee'de yola 1957 yılında Satellite Records adıyla çıkıp 1961'de Stax Records olarak devam eden ikonik müzik şirketinin soul müziğin nefasetini sonsuza kadar değiştirdiği yolculuğu, HBO'nun dokunuşlarıyla STAX: Soulsville U.S.A isimli belgeselde sizlerle buluşturuluyor.

Milyonların duyar duymaz mırıldandığı, Otis Redding'in (Sittin' On) the Dock of the Bay kaydının acıklı hikâyesinden; intro'sundan itibaren sizleri uzaklara uçuran Walk On By kaydının ardındaki efsanevi isim Isaac Hayes'in bilinmeyen stüdyo maceralarına kadar soul müziğin en dolgun isimlerinin yolculuğu, bu heyecan verici belgeselde etkileyici bir dille anlatılıyor.

STAX: Soulsville U.S.A, Prime Video'da yayında.

Becoming Karl Lagerfeld (Dizi - Disney +)

Becoming Karl Lagerfeld, 2019'da hayatını kaybeden moda dünyasının duayenlerinden Karl Lagerfeld'in 1970'lerdeki yükselişinden Yves Saint Laurent'ın partneri Pierre Barge ile olan rekabeti ve Jacques de Bascher ile yaşadığı aşk hikayesine kadar uzanan yaşam öyküsünü meraklısıyla buluşturuyor.

Becoming Karl Lagerfeld, Disney +'ta yayında.

Fantasmas (Dizi - Blu TV)

Amerikan televizyonlarının ikonik programı Saturday Night Live'ın yazarı ve komedyen Julio Torres'in yazdığı HBO'nun yeni dizisi Fantasmas, sizi ilginç bir yolculuğa çıkarıyor. Bir ütopyada geçen ilgi çekici hikâyenin kahramanı Julio, yaşamını sorunsuz devam ettirebilmek için varlığını devlete kanıtlamak ve bunu belgelemek zorundadır. Ancak bunun yerine Julio, çok sevdiği istiridye biçimdeki küpesini kaybedip onun peşine düşer ve olaylar gelişir.

Fantasmas, Blu TV'de yayında.

I AM: CÉLINE DION (Belgesel - Prime Video)

Oscar Ödüllü yönetmen Irene Taylor'ın hünerinin son ürünü I AM: CÉLINE DION, ikonik süperstar Céline Dion'un hayatını tümden değiştiren hastalığıyla olan mücadelesini içten bir bakış açısıyla işliyor.

Dion'un hayranlarına yazılan bir aşk mektubu niteliğinde ortaya koyulan yapım I AM: CÉLINE DION, Prime Video'da yayında.

Geek Girl (Dizi - Netflix)

Bizleri 2000'li yılların gençlik filmlerine ışınlayan bir yapımla bu haftanın listesini sonlandırıyoruz. 2013 yılında yayımlanan aynı adlı gençlik romanından uyarlanan Geek Girl, akran zorbalığına uğrayan ve modellik hayalini kuran Harriet Manners adında bir genç kızın, Wilbur ve Betty adındaki modellik ajansında çalışan iki kişinin dikkatini çekmesiyle bu hayaline attığı adımı ve ardından gelişen olayları 10 bölümde soluksuzca izleyiciye aktarıyor.

Geek Girl, Netflix'te yayında.

BİZE ULAŞIN