Ne İzlesek?

Esquire öneriyor: Haftanın öne çıkan yapımlarını derledik.

Giriş Tarihi: 16.07.2024 14:44 Güncelleme Tarihi: 16.07.2024 14:45

Yazı Ece Büyükçolpan

Fotoğraf Alamy

Idea Man (Belgesel)

Dünyanın en ünlü ve en sevilen kuklacısı olmadan önce The Muppets ve Big Bird'ün ardındaki isim Jim Jenson'ın deneysel bir film yapımcısı olduğunu biliyor muydunuz?

Jim Jenson'ın Susam Sokağı'na uzanan yolculuğuna uzanan süreci konu alan The Idea Man başlıklı belgesel izleyicileri efsanevi kukla şovlarıyla dünya çapında başarı elde eden vizyoner bir dâhinin zihninin içine götürüyor. Oscar Ödüllü yapımcı Ron Howard, Henson'ın durmak bilmeyen yaratıcılığını, hırsını ve sanatsal gelişimini, vizyonerin yakın çevresindeki kişilerin röportajlarıyla destekleyerek onun hakkında daha önce keşfedilmemiş bilgileri gün yüzüne taşıyor.

Idea Man, Disney+'ta yayında.

Lady in the Lake (Dizi)

Yazar Laura Lipman'ın 1960'lı yıllarda Baltimore'da yaşayan biri siyahi ve biri Yahudi olmak üzere iki kadının hikâyesini konu alan 2019 yılında yayımlanan romanı, yönetmen Alma Har'el'in dokunuşlarıyla ekrana taşınıyor. Natalie Portman'ı başrolde izleyeceğimiz dizi, Şükran Günü'nden hemen önce kaybolan çocuğunun yasını tutan ve onu ne pahasına olursa olsun aramak için yola çıkan Maddie Schwatz (Natalie Portman) isimli kadının bu süreçte Baltimore'da çobanlık yapan zeki ve mücadeleci ruhlu Cleo Sherwood (Moses Ingram) tanışmasını ve bir bağlamda gerçeküstü hale gelen hayatlarının kapısını aralıyor.

Lady in the Lake, 19 Temmuz'dan itibaren Apple TV+'ta yayında.

Simone Biles Rising (Belgesel)

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluğu madalyalarıyla beraber toplamda 37 madalyaya sahip olan Amerikalı olimpik jimnastikçi Simone Biles'ın ilham veren mücadelesi 4 bölümlük mini belgesele taşınıyor. Başarılı jimnastikçi Biles'ın başarıya ulaşmak için disiplinli çalışmalarını nasıl yürüttüğünü, bu süreçte mental sağlığını gözetmenin nasıl bir süreç olduğuna dair ilham verici hikayesini ve önümüzdeki 2024 Paris Olimpiyatları'nda "kendi sonunu yazmaya" hazırlanırken mücadelenin kurtuluş yolunu kendince nasıl bulduğunu ilgilisiyle buluşturuyor.

Simone Biles Rising, 17 Temmuz'dan itibaren Netflix'te yayında.

BİZE ULAŞIN