Omega'nın yeni fabrikası
Yine binanın üzerindeki yeni geliştirilen Blue AC güneş panelleriyle doğrudan elektrik üretiliyor. Çalışanları rahatsız etmemesi için de bina içinde tozu engelleyecek bir sistem geliştirilmiş.
Girişteki cam bölmede kutularla dolu bir alan görülüyor, burası depolama bölümü. Binaya girer girmez cam bölmeden robot kolların çalışmasını izlemek gerçekten etkileyici. Bir çalışanın talep ettiği bir parça, bu robot kollar aracılığıyla üç katlı merkez depolama bölümünde bulunan 30 bin kutu arasından bulunup ona iletiliyor. 30 bin kutunun bulunduğu bu alanda, robot kollar, saniyede 4m ilerleyebiliyor ve saatte 1.400 işlem yapabiliyor. Bu da zaman kaybının önlenmesini ve verimin artmasını sağlıyor. Bu bölümün zarar görmemesi, yanmaması için de içerideki oksijen oranı yüzde 15,2'de sabit tutulmuş ve içeriye yalnız iki yetkili girebiliyormuş.
Yine markanın sekiz aşamalı test sistemi METAS, tümüyle buraya taşınmış. İspanyol olduğu anlaşılan kılavuzumuz, bize METAS katındaki dev robot kolu gösteriyor. Ölçüm, fotoğraflama, saatin ihtiyaç duyduğu sertifikaları kutularına yerleştirme işlemlerini bu robot yapıyor. METAS testlerini saatlere tamamıyla robotlar uygulayacak. Peki artık saatçilik işini robotlar mı yapacak, sorumuzu ise CEO şu sözlerle yanıtlıyor: "Vakit alan işleri robotlar yapsın istiyoruz. Ancak saatçilik işini her zaman insanlar yapacak, çünkü 5.000 frank ödediğiniz bir saat el yapımı olmalıdır."