Türkiye'nin lezzet haritası

2) Antep: İpekyolu'nun bütün zenginliği
Gaziantep mutfağı gastronomimizin medarı iftiharı. İpekyolu üzerinde olduğu için kullanılan malzeme ve teknikler açısından bu kültürler köprüsünden süzülüp gelen bütün zenginliklerin biriktiği bir laboratuvar gibi.
Ne yemeli: yörenin zahmetli yemeği yuvalama en başta tadılması gereken lezzetlerden. Alinazik kebap bir başyapıt. Onun dışında fıstıklı kebap gibi diğer kebaplar, zamanı gelince taze sarmısakla yapılan lahmacun, kaymaklı katmer, bütün baklava ve sarmalar üst düzey. Bir tek küşlemeyle bile zirveye oynamaya aday bir şehir.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.