Türkiye'nin lezzet haritası

4) Konya: Kadim mutfak
Konya, selçuklu saraylarında şekillenen, mevlevi gelenekleriyle olgunlaşan muhteşem bir mutfağa sahip. Konyalı ateş baz-ı veli, dünyada adına anıt yaptırılan ilk aşçı. Türk mutfağından söz ederken konya'ya özel bir bölüm açmak gerekir.
Ne yemeli: bamya çorbasının tadı dillere destan. Çebiç, kuzu ciğerinin ızgarasıyla yapılıyor. Tandırda pişen kuzuysa öğle yemeğinde yeniyor. Etin yanında kuzunun yağlı suyuyla yapılan bulgur pilavı... Etli ekmek de konya'nın gururu. Fırın kebabıysa bir baş yapıt.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.